zmieniająca się formuła

Użytkowanie arkusza kalkulacyjnego

zmieniająca się formuła

Postprzez piczasso » Cz maja 17, 2018 7:42 am

Witam
Kod: Zaznacz cały   Rozszerz widokZwiń widok
LICZ.JEŻELI($'Slave sheet'.$A$2:$A$3000;$'Master sheet'.$F58)>0

W Slave sheet mam wypisanych ludzi na projektach a w Master sheet wszystkich których posiadamy. W momencie gdy ktoś się powtarza to w Master sheet jest ustawione formatowanie warunkowe z kolorem niebieskim.
Problem jest w tym, że dla $'Master sheet'.$F58 po zamknięciu i otwarciu programu formuła zmienia się na $'Master sheet'.$F48
Dodatkowo za każdym razem dodaje się nowy styl (przynajmniej z tymi samymi specyfikacjami)"Excel cond format".
od F1 do F10 jest wszystko w porządku, dopiero przy F11 przy ponownym załadowaniu zmienia się na F1
Open Office Apach 4.1.4 Windows 7 - Mówią że z kim się zadajesz takim się stajesz - Ja oglądam Dragon Ball'a
piczasso
 
Posty: 15
Dołączył(a): Pt gru 22, 2017 12:25 pm

Re: zmieniająca się formuła

Postprzez Jan_J » Cz maja 17, 2018 8:18 am

Jakiego programu (Libre, Apache, a może Excel) używasz i w której wersji?
Czy w innych wersjach / programach występuje ten sam problem?

Jaki format pliku (ods, xls, xlsx, inny)?
Czy po zapisie skoroszytu w innym formacie problem nadal występuje?
JJ
LO (5.4|6.0) ∙ AOO 4.1.5 ∙ Python (3.6|2.7) ∙ Unicode 11 ∙ LATEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Fedora|CentOS|SUSE)
Jan_J
 
Posty: 3664
Dołączył(a): Pt maja 22, 2009 1:20 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: zmieniająca się formuła

Postprzez Jermor » Pt maja 18, 2018 6:48 pm

Czytam post i potwierdzam wątpliwości Jana_J.
Oprócz tego myślę, że jest coś nie tak z formułą. Z opisu zrozumiałem, że w master sheet formatowanie warunkowe ma dotyczyć sytuacji gdy ktoś jest przypisany do kilku projektów.
piczasso napisał(a):W momencie gdy ktoś się powtarza to w Master sheet jest ustawione formatowanie warunkowe z kolorem niebieskim.

Ta formuła tego nie stwierdza. Gdy wartość jest >0, to osoba jest przypisana co najmniej do jednego projektu. Dopiero >1 oznacza przypisanie do kilku (co najmniej dwóch) projektów.
Przydałby się chyba kawałek arkusza do analizy.
AOO 4.1.5, LO 6.0.6 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają taki sam problem, będą wiedzieli, że jest rozwiązanie.
Jermor
 
Posty: 452
Dołączył(a): So paź 12, 2013 11:09 am


Powrót do Calc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość