OO Base - brak obrazków na wydruku

Użytkowanie programu bazodanowego

OO Base - brak obrazków na wydruku

Postprzez positive_team » Wt wrz 05, 2017 7:55 am

Witam wszystkich,

Kilka dni temu utworzyłem prostą bazę w OO Base, która ma być bazą etykiet do wydruku oznaczeń naszych produktów. Jako, że produkty muszą mieć konkretne piktogramy ADR (materiały niebezpieczne), to stworzony został formularz, który wszystko wyświetla poprawnie, bardzo prosta ale wystarczająca konstrukcja. Niestety podczas drukowania obrazki nie pojawiają się, bez względu jaką drukarkę wybierzemy. Dodam, że grafiki wczytywane są jako <object>, a obrazki sa w formacie png. Zaznaczona jest opcja wydruku obrazków itp.

Czy ma ktoś może rozwiązanie tego problemu? Szukałem na forum, lecz podobnego tematu nikt chyba nie zgłaszał:/ Proszę o pomoc.
Open Office 4.1.3 / Windows 7
positive_team
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt wrz 05, 2017 7:50 am

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

Postprzez positive_team » Cz wrz 14, 2017 11:44 am

Witam, problem po części został rozwiązany, okazuje się, że drukuje grafiki tylko jeżeli są w formacie JPG :?
Niestety nie radzi sobie z formatem GIF oraz PNG, którego używałem wcześniej.

Temat chyba do zamknięcia
Open Office 4.1.3 / Windows 7
positive_team
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt wrz 05, 2017 7:50 am

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

Postprzez Jan_J » Cz wrz 14, 2017 9:38 pm

Niedoróba. JPG nie nadają się na piktogramy. Warto zgłosić błąd albo wishlist na bugzilli.
A czy eksport do pdf działa z png-owymi etykietami?
JJ
LO (5.3|5.4) ∙ AOO 4.1.3 ∙ Python (2.7|3.6) ∙ Unicode 10 ∙ LATEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux 3.x ∙ Fedora ∙ CentOS ∙ SUSE
Jan_J
 
Posty: 3434
Dołączył(a): Pt maja 22, 2009 1:20 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

Postprzez positive_team » Wt wrz 19, 2017 2:50 pm

Niestety nie, działa tylko w przypadku plików z rozszeżeniem .jpg
Open Office 4.1.3 / Windows 7
positive_team
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt wrz 05, 2017 7:50 am

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

Postprzez Jan_J » Wt wrz 19, 2017 11:28 pm

Wart przygotować krótki przykład i zgłosić: albo błąd, jeśli dokumentacja mówi, że powinno działać, albo propozycję rozszerzenia / wishlist, jeśli takiego zapewnienia nie ma.
Na szybkie załatwienie wishlist bym nie liczył, błędy bywają poprawiane szybko.
JJ
LO (5.3|5.4) ∙ AOO 4.1.3 ∙ Python (2.7|3.6) ∙ Unicode 10 ∙ LATEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux 3.x ∙ Fedora ∙ CentOS ∙ SUSE
Jan_J
 
Posty: 3434
Dołączył(a): Pt maja 22, 2009 1:20 pm
Lokalizacja: Wrocław


Powrót do Base

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość