Opslaan tekstdocument

Weet je niet waar je je bericht moet zetten? Doe het hier

Opslaan tekstdocument

Berichtdoor Linkha » ma mei 21, 2018 5:51 pm

Ik heb Apache OpenOffice 4.1.5 gedownload en het werkt goed. Ik kan alleen geen tekstdocumenten opslaan. Mijn besturingssysteem is Windows 10 pro.
Ik krijg de volgende melding: C:\Useers\Hans Documents kan het bestand niet vinden, controleer de bestandsnaam en probeer het opnieuw.
Bij opslaan als wordt aangegeven dat het om een odt bestand gaat.
Ik heb bij de zoekbalk eronder alle mogelijke opties geprobeerd van OpenOffice tot en met allerlei varianten van Microsoft Word, maar zonder resultaat.
Ook als ik na het maken van een tekstdocument in Open Office ga naar Bestand, Opslaan als, Bladeren, Opslaan als Open Document tekst werkt het niet.
Ik heb ook geprobeerd Extra, Opties, Laden/Opslaan - Algemeen, maar ook nu waren de goden mij niet gunstig gezind.
Ik kan wel mijn documenten van de vorige versie van Open Office openen, die gesynchroniseerd waren met Word 2007.

Kan iemand mij helpen?

Bedankt voor de moeite,
Hans Bruins
OpenOffice 4.1.5
Linkha
 
Berichten: 5
Geregistreerd: za mei 19, 2018 8:04 pm

Re: Opslaan tekstdocument

Berichtdoor RPG » ma mei 21, 2018 6:16 pm

Het woord user wordt in het algemeen met een enkele e geschreven en niet met een dubbele e.
Laat de computer ook een keer opnieuw opstarten. Bij Opties kun je de padnaam opnieuw instellen. Je kunt dat ook proberen.

Romke
LibreOffice 6.1.0.3 op openSUSE Leap 15
RPG
 
Berichten: 3760
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Opslaan tekstdocument

Berichtdoor Linkha » ma mei 21, 2018 8:10 pm

Hallo Romke,
Een slordigheidje bij het typen, maar hoe stel ik mijn padnaam opnieuw in?
OpenOffice 4.1.5
Linkha
 
Berichten: 5
Geregistreerd: za mei 19, 2018 8:04 pm

Re: Opslaan tekstdocument

Berichtdoor RPG » ma mei 21, 2018 8:51 pm

In het gebruikers profiel kun je de padnaam instellen.
menu --> Extra --> Opties
OpenOffice.org --> paden

Gebruikers of users profiel
Lees de link voor informatie. Probeer eens het user profiel te vernieuwen. Het is soms een oplossing voor allerlei problemen. Lees wel goed de aanwijzingen delete niet het userprofiel maar geeft het een andere naam nadat je OpenOffice hebt afgesloten incluis de snelstarter die rechts onder op de toolbar staat. En lees de link voor informatie

Ik sta op zichzelf wel een beetje vreemd te kijken van het probleem in deze draad. Ik kan mij niet herinneren dat ik het ooit gezien heb bij een normale en volledige installatie van OpenOffice. Het zou kunnen dat je ook niet voldoende rechten hebt.

Probeer opnieuw een bestand op te slaan en geef daar prcies op wat het probleem is zonder slordigheden en gebrek aan details. Welk naam is fout?

Romke
LibreOffice 6.1.0.3 op openSUSE Leap 15
RPG
 
Berichten: 3760
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Opslaan tekstdocument

Berichtdoor RPG » ma mei 21, 2018 9:27 pm

Ik heb alle bijdragen in beide draden nog eens opnieuw gelezen en als het bijwerken van het gebruikers profiel niet werkt zou het best verstandig kunnen zijn om eens te denken aan algemeen onderhoud.

CCleaner
Met ccleaner alle mogelijkheden gebruiken om alle overtollige bestanden te verwijderen. Ook de opstart procedures goed doornemen en zo mogelijk verwijderen.

Als ik dat bij anderen doe ben ik zo 2 uur bezig.

Word en OpenOffice
Wanneer je beide programma's gebruikt is het niet verstandig ze door elkaar te gebruiken op een zelfde document. Op het Engelse forum wordt daar door John_Ha regelmatig aandacht aanbesteed. Het lijkt mij raadzaam om dat te lezen.

Romke
LibreOffice 6.1.0.3 op openSUSE Leap 15
RPG
 
Berichten: 3760
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Opslaan tekstdocument

Berichtdoor floris v » di mei 22, 2018 12:24 am

Het is wel belangrijk om bij de beschrijving van je probleem b.v. een padnaam foutloos weer te geven, dan worden de mensen die je willen helpen niet afgeleid door tikfouten e.d. Verder is het wel handig om precies aan te geven welke handelingen je verricht tot aan het moment dat je de foutmelding krijgt en het opslaan mislukt. Begrijp ik goed dat je alleen nieuwe documenten niet kunt opslaan maar bestaande documenten wel gewoon kunt openen, bewerken en opslaan? In dat geval: hoe maak je die nieuwe documenten? Vanuit de Windows Verkenner met rechtsklikken op het bureaublad en dan Nieuw - OpenOffice document of gewoon binnen OpenOffice?
* LibreOffice 5.2.3.3; AOO 4.1.3 op Windows 10
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1896
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland


Keer terug naar Beginners

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron