[Opgelost] rijen kopiëren

Weet je niet waar je je bericht moet zetten? Doe het hier

[Opgelost] rijen kopiëren

Berichtdoor Julia » wo okt 11, 2017 1:59 pm

Ik wil graag rijen kopieeren en invoegen, met dezelfde (behoud van) de formules.
Ik doe selecteren en kopieeren maar er wordt niets geplakt.
ik kan alleen rij voor rij invoegen...
Laatst bijgewerkt door floris v op ma okt 23, 2017 6:04 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
Reden: Opgelost-tag toegevoegd, floris v, moderator
Open office 4.1 op windows 10
Julia
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo okt 11, 2017 11:07 am

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor eremmel » wo okt 11, 2017 4:52 pm

Je kunt rijen snel kopieren met:
  1. Selecteer de rijen door over de regelnummers te gaan met ingedrukte linker-muis-knop. (de regels wordt blauw).
  2. Houdt Ctrl-Alt ingedrukt
  3. Links-klik nu in de zwart gemarkeerde cel (kolom A. van laatst gemarkeerde regel) en houdt vast.
  4. Sleep langzaam naar beneden en dan zul je zien dat de muis-wijzer verandert naar pijltje met rechthoek en + (eerst verandert de muis-wijzer naar een rondje met streep, maar gewoon doorgaan). De plaats waar je de regels toevoegt wordt aangegeven door een donkere lijn (dat is dus niet plaats waar de cursor is).
  5. Laat de muis knop los en je regels zijn gekopieerd.
Laatst bijgewerkt door eremmel op do okt 12, 2017 11:27 am, in totaal 7 keer bewerkt.
Reden: Instructie aangepast vanwege foutje in stap 2.
Is uw vraag beantwoord; pas uw initiële bericht aan: zet er [Opgelost] voor en vink de V aan
LO4.2.8.2 W10 vanwege ORB; AOO4.1.4, LO5.2.5.1,LO5.4.2.2 op W7ESP1 64
Het is Microsoft marketing die laat geloven dat computers geschikt zijn voor niet technici
eremmel
 
Berichten: 602
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:11 am
Woonplaats: Barneveld, Nederland

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor Julia » wo okt 11, 2017 8:34 pm

dit werkt niet
control + shift weet je dat zeker?
en ik wil nieuwe regels invoegen he, nieuwe regels met dezelfde commandos, was dat helder?
ik ben ook niet handig, ik hoef niet de snelle oplossing, is er een eenvoudigere oplossing?
Open office 4.1 op windows 10
Julia
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo okt 11, 2017 11:07 am

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor RPG » wo okt 11, 2017 9:29 pm

Ik heb ook wel enige tijd moeten oefenen voordat ik het voorbeeld van Eremmel kon uit voeren. Maar misschien kun je volstaan met op de ctrl of de shift toets te drukken. Je mag ook beiden tegelijk proberen.

Het is raadzaam om toch de helpfile door te lezen. Probeer ook te begrijpen hoe de help file werkt. Probeer zeker te zijn dat je zoekt in het onderdeel wat je nodig hebt. Dat staat in de listbox linksboven.
In het menu met de hoofdstukken indeling moet je het gewenste onderdeel opzoeken. Het is zo dat de help file niet zo gemakkelijk is te begrijpen maar wel voor de vragen die je nu hebt. Wanneer je echt met gegevens wilt omgaan dan staat dat niet in de help file. Ik ben geneigd te zeggen verzamel je gegevens in tabellen en probeer de informatie uit die tabellen te halen.
LibreOffice 6.1.3.2 op openSUSE Leap 15
RPG
 
Berichten: 3789
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor eremmel » do okt 12, 2017 11:19 am

Julia schreef:dit werkt niet
control + shift weet je dat zeker?


Je hebt helemaal gelijk. Het is Ctrl-Alt.
Merk op dat bij meerdere regels verplaatsen de plaats van invoegen wordt aangegeven door een donkere lijn.

In de help kun je daar meer over vinden: Mijn Engelse help pagina heet 'Moving Cells by Drag-and-Drop', zoek maar op 'Ctrl Alt'.
Is uw vraag beantwoord; pas uw initiële bericht aan: zet er [Opgelost] voor en vink de V aan
LO4.2.8.2 W10 vanwege ORB; AOO4.1.4, LO5.2.5.1,LO5.4.2.2 op W7ESP1 64
Het is Microsoft marketing die laat geloven dat computers geschikt zijn voor niet technici
eremmel
 
Berichten: 602
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:11 am
Woonplaats: Barneveld, Nederland

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor Julia » do okt 12, 2017 2:56 pm

de gekopieerde cellen wil ik invoegen: zodat er ook gelijk cellen bij komen... ik zit met een document waarbij ik bv km's wil invoegen, de tabel is goed, ik heb meer witregels nodig, ik wil dus witregels met dezelfde formules er achter kopiëren en TUSSENVOEGEN, ZODAT IK EXTRA RUIMTE HEB VOOR NIEUWE REIZEN INVOEREN. Volgens mij was dit niet duidelijk nog.... het lukt nog niet, er komen geen nieuwe regels bij...
Open office 4.1 op windows 10
Julia
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo okt 11, 2017 11:07 am

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor eremmel » do okt 12, 2017 6:55 pm

Probeer exact de beschrijving op te volgen, anders vertel in je eigen woorden wat je precies doet, dan kunnen we samen ontdekken waar het mis gaat.
Ik heb trouwens een vermoeden, omdat je over 'gekopieerde cellen' praat. Het voorschrift wat ik je heb gegeven gaat over volledige regels. Je moet dus niet eerst Ctrl-C doen oid. Goed lezen.

Ik heb van de stappen screenshots gemaakt. Open het document maar.
Bijlagen
Intructie met screen shots.odt
(703.85 KiB) 26 keer gedownload
Is uw vraag beantwoord; pas uw initiële bericht aan: zet er [Opgelost] voor en vink de V aan
LO4.2.8.2 W10 vanwege ORB; AOO4.1.4, LO5.2.5.1,LO5.4.2.2 op W7ESP1 64
Het is Microsoft marketing die laat geloven dat computers geschikt zijn voor niet technici
eremmel
 
Berichten: 602
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:11 am
Woonplaats: Barneveld, Nederland

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor RPG » do okt 12, 2017 9:35 pm

Bij mij, ik gebruik OpenSUSE linux, is er een probleem dat de alt toets in combinatie met de Linker Muisknop wordt gebruikt voor het verplaatsen van het gehele venster. Ik weet niet of het onder Windows 10 ook ergens voor gebruikt wordt.
LibreOffice 6.1.3.2 op openSUSE Leap 15
RPG
 
Berichten: 3789
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor eremmel » vr okt 13, 2017 12:02 am

RPG schreef:Bij mij, ik gebruik OpenSUSE linux, is er een probleem dat de alt toets in combinatie met de Linker Muisknop wordt gebruikt voor het verplaatsen van het gehele venster. Ik weet niet of het onder Windows 10 ook ergens voor gebruikt wordt.
Nee op windows niet. Op mijn X-workstation (25 jaar oud en nog steeds in gebruik) heb ik dit soort combinaties alleen op het frame van het window gezet en niet binnen de applicatie, en ook nog de linker Alt helemaal vrij gemaakt van dit soort bindingen.
Is uw vraag beantwoord; pas uw initiële bericht aan: zet er [Opgelost] voor en vink de V aan
LO4.2.8.2 W10 vanwege ORB; AOO4.1.4, LO5.2.5.1,LO5.4.2.2 op W7ESP1 64
Het is Microsoft marketing die laat geloven dat computers geschikt zijn voor niet technici
eremmel
 
Berichten: 602
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:11 am
Woonplaats: Barneveld, Nederland

Re: rijen kopieeren

Berichtdoor Julia » ma okt 23, 2017 3:43 pm

Het lukt soms, maar soms niet, weet niet hoe dat komt maar ik kom er uit! Dank!!!
Open office 4.1 op windows 10
Julia
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo okt 11, 2017 11:07 am

Re: [Opgelost] rijen kopiëren

Berichtdoor DiGro » ma okt 23, 2017 7:17 pm

Nog een manier.

Gebruik rechts klikken op een rijnummer om een lege rij in te voegen

Zie bijlage
Bijlagen
Intructie met screen shots2.odt
(111.89 KiB) 22 keer gedownload
DiGro

--------------------------
Windows 10 en AOO 4.1.5
Gescand door Ziggo Uitgebreide Internetbeveiliging (F-Secure)
Avatar gebruiker
DiGro
 
Berichten: 52
Geregistreerd: wo mei 13, 2009 4:57 pm
Woonplaats: Hoorn NH

Re: [Opgelost] rijen kopiëren

Berichtdoor Julia » ma okt 23, 2017 9:11 pm

:super:
Open office 4.1 op windows 10
Julia
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo okt 11, 2017 11:07 am


Keer terug naar Beginners

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast