[Solved] Loss of OpenOffice

Discuss setup / installation issues - Add a spell checker, Language pack?

[Solved] Loss of OpenOffice

Postby donburt369 » Fri Aug 10, 2018 8:42 pm

I have used Open Office for several years but when I tried to open it a few days ago, it would not open. When I click to open it, there is a little circle that goes around for about five seconds and then quits. Nothing happens.
Can anyone tell me what my problem might be?
Last edited by RoryOF on Fri Aug 10, 2018 9:24 pm, edited 1 time in total.
Reason: Added [Solved] and green tick [RoryOF, Moderator]
Open Office 4.1.1
Windows 8
donburt369
 
Posts: 4
Joined: Thu Nov 20, 2014 10:56 pm

Re: Loss of OpenOffice

Postby RoryOF » Fri Aug 10, 2018 8:48 pm

Try this: Start TaskManager (ctrl shift Esc) and kill any soffice processes shown on TM's tabs. Note "soffice", with an initial "s".
Apache OpenOffice 4.1.5 on Xubuntu 18.04 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 27365
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland

Re: Loss of OpenOffice

Postby donburt369 » Fri Aug 10, 2018 9:09 pm

This worked great. THANK YOU.
Open Office 4.1.1
Windows 8
donburt369
 
Posts: 4
Joined: Thu Nov 20, 2014 10:56 pm

Re: [Solved] Loss of OpenOffice

Postby RoryOF » Fri Aug 10, 2018 9:27 pm

This may happen if the computer or OO crashes, or if the computer is closed down over-hastily after closing OpenOffice - it takes a few seconds longer than one thinks to write the housekeeping information.
Apache OpenOffice 4.1.5 on Xubuntu 18.04 (mostly 64 bit version) and infrequently on Win2K/XP
User avatar
RoryOF
Moderator
 
Posts: 27365
Joined: Sat Jan 31, 2009 9:30 pm
Location: Ireland


Return to Install, Setup and Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests